Kozijnen

Actuele informatie?
Deze website wordt niet meer bijgehouden. Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen voor 2019 op deze website: www.subsidie-glas2019.nl

De meeste huizen in Nederland zijn voor 1975 gebouwd. Dat houdt in dat de onderdelen van die huizen zo onderhand aan slijtage onderhevig zijn. Dit heeft als gevolg dat op den duur je ramen los in de sponningen komen te zitten. De tocht kan erlangs trekken, en dat betekent dat je onnodig extra moet stoken. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer huiseigenaren overstappen op een andere oplossing. Het huis wordt opgeknapt vanaf de buitenkant; nieuwe kozijnen verhogen aanmerkelijk de waarde van jouw huis.

Hoe onderhoudsgevoelig zijn jouw kozijnen

Hout heeft een warme uitstraling wat een extra charme toevoegt aan jouw huis. Het is echter ook het meest onderhoudsgevoelige materiaal. De kozijnen dienen geregeld onderhouden te worden zodat het zijn robuustheid niet verliest. Dit betekent dat het hout om de zoveel jaar geschuurd, opnieuw geverfd en gelakt dient te worden.

Juist door deze verplichtingen kijken veel huiseigenaren naar de alternatieven. De meest verkochte kozijnen zijn tegenwoordig van kunststof gemaakt. En is verkrijgbaar met een houtnerf erin verwerkt waardoor je het haast niet van hout kan onderscheiden. Kunststof kozijnen hebben nagenoeg geen onderhoud nodig. Wanneer je iets meer klasse wil aan je huis kan je ook kiezen voor aluminium kozijnen. Dit materiaal is eveneens onderhoudsarm en het wordt doorgaans op kleur gespoten.

Wat kost dubbelglas met/zonder subsidie?

Benader glaszetters in je regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Het opvragen en vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.