Subsidie dubbelglas 2018 Amsterdam

Woonachtig in Amsterdam of de omgeving? En op zoek naar een glaszetter omdat je het glas in jouw woning wilt vervangen? Dan is het slim om eerst het aanbod in je regio te vergelijken door prijsopgaven op te vragen. Op die manier krijg je een goed beeld van de gemiddelde prijzen en kun je een weloverwogen beslissing maken.

Met onze offerte service kom je vrijblijvend in contact met glaszetters en kun je de prijzen vergelijken. Tevens kun je je laten adviseren over eventuele subsidiemogelijkheden.

Wat is er in Amsterdam mogelijk?

De aanschafkosten van dubbelglas zijn niet laag maar aan de andere kant zijn de prijzen in de afgelopen jaren gedaald. Juist door de BTW- en de subsidieregeling is er steeds meer vraag naar isolatieglas. In plaats van 21% BTW op de arbeidskosten betaal je ook in 2018 slechts 6% BTW. Tevens kun je wellicht gebruik maken van de SEEH-regeling (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis).

SEEH-subsidieregeling 2016-2018

De Rijksoverheid heeft in een regeling in 2016 ongeveer €60 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor energiebesparende maatregelen voor particulieren en VvE’ers. Deze regeling is gepubliceerd in de Staatscourant op 1 september 2016 en loopt deze door tot 31 december 2018. Als je een huis hebt of bij een VvE in Amsterdam bent aangesloten dan is het mogelijk om een subsidie te krijgen indien je van plan bent om isolerende maatregelen te treffen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, zoals dat je minstens twee verschillende isolatiesoorten moet toepassen. In dat geval kun je ongeveer 20% van de kosten terugkrijgen.

Oude subsidieregelingen

Rond 2009 waren er een aantal regelingen vanuit de Rijksoverheid die huisbezitters in Amsterdam stimuleerden om gebruik te maken van materialen die het energieverbruik in huis beperkten. Een van die regelingen was de MeerMetMinder-regeling. Met deze subsidies konden huiseigenaren de investering sneller terugverdienen. Vanzelfsprekend waren er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moest worden. Dat betrof zaken als de periode waarin de subsidies moesten worden gebruikt, het minimumbedrag van de aan te schaffen materialen en andere eisen.

Landelijke BTW-regeling

De overheid wil graag stimuleren dat de inwoners van Amsterdam overstappen op isolatieglas. Het BTW-tarief van het installeren van dubbelglas, zijn lager dan normaal: namelijk 6% in plaats van 21%. Daardoor zijn de arbeidskosten voor het plaatsen van isolatieglas een stuk lager, wat een hoop voordeel kan opleveren. Het is echter niet zo dat je geld terugkrijgt van de Belastingdienst, deze korting van 15% is al bij de glaszetter verwerkt op de factuur. De totale kosten zullen voor jou dus lager uitvallen.

Lokale regelingen in Amsterdam

Het is eventueel ook mogelijk om een subsidie van jouw gemeente of provincie te krijgen (indien van toepassing). Ook lokale overheden proberen het energiezuiniger maken van woningen te stimuleren. Dit doen ze door een subsidie, premie of een groene lening aan te bieden. Neem daarom ook even een kijkje op de website van jouw gemeente en/of provincie.

Prijzen dubbelglas Amsterdam 2018

Hoeveel kost het laten plaatsen van dubbel glas in Amsterdam nadat de BTW-verlaging is toegepast? Dat kun je zien in deze tabel of lees verder op pagina prijzen.

Soort hoogrendementsglas Prijs per m2 inclusief installatie en 6% btw Totaalkosten voor een woning met 20 m2 glas Jaarlijkse besparing voor een woning met 20 m2 glas Terugverdientijd voor een woning met 20 m2 glas
HR €125 €2500 €185 13 – 15 jaar
HR+ €130 €2600 €225 10 – 13 jaar
HR++ €135 €2700 €265 9 – 11 jaar
HR+++ €175 €3500 €285 11 – 13 jaar

Hoe nu verder?

Het is altijd verstandig om eerst het aanbod in Amsterdam te vergelijken voordat je een keuze maakt. Dit kun je doen door offertes op te vragen bij specialisten. Zodoende krijg je een goed beeld van de markt en kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken. Met het offerte formulier is het mogelijk om in een keer in contact te komen met meerdere glaszetters uit de regio.

De exacte kosten weten?

Benader dan glasleveranciers in jouw regio Amsterdam en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Het opvragen en vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.