Rendement dubbelglas

Actuele informatie?
Deze website wordt niet meer bijgehouden. Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen voor 2019 op deze website: www.subsidie-glas2019.nl

Dubbel glas is duur en moet je vaak flink wat vierkante meters tegelijk kopen voor je woning. Wanneer je bedenkt dat HR++ glas per vierkante meter gemiddeld 75 euro kost mag je wel uitgaan van een grote kostenpost. Het rendement wordt echter berekend aan de hand van de prijs per vierkante meter versus de besparing op de stookkosten.

Winst afhankelijk van het soort glas

Dubbel glas heb je in meerdere soorten en maten. Het is er in 4 varianten die allemaal hun eigen prijskaartje en hun eigen eigenschappen hebben. Zo heb je normale HR glas. Dit kost je per vierkante meter ongeveer 65 euro. Je bespaart per jaar een bedrag van ongeveer 180 euro op de stookkosten.

Na normaal HR glas komt HR+ glas. Dit is een glassoort die je koopt vanaf 70 euro per vierkante meter. Je bespaart jaarlijks 220 euro op je stookkosten. Wil je jouw investering er het snelste uit hebben, dan doe je er goed aan om HR++ glas te kopen. Gezien de prijs vs. besparing op jaarbasis. Dit is een glassoort die jou een besparing van 260 euro per jaar op de stookkosten oplevert. De hoogste isolatiewaarde tref je aan bij HR+++ glas. Dit is echter een glassoort die niet per definitie de snelste terugverdientijd levert. Dat komt door de prijs per vierkante meter; 110 euro. Je besparing op de stookkosten bedraagt bij deze glassoort 280 euro per jaar.

Wat kost dubbelglas met/zonder subsidie?

Benader glaszetters in je regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Het opvragen en vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.