Soorten dubbelglas

Actuele informatie?
Deze website wordt niet meer bijgehouden. Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen voor 2019 op deze website: www.subsidie-glas2019.nl

In het verleden kon een woning worden voorzien van enkelglas en gewoon dubbelglas. Wie vandaag de dag gaat kijken voor isolatieglas zal al snel ontdekken dat er nogal wat verschil zit tussen de diverse soorten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1) HR glas; dubbelglas met een coating

De goedkoopste en ook minst besparende vorm van dubbelglas die nu wordt verkocht is standaard HR glas. Dit is dubbelglas met een coating aan de binnenkant die ervoor zorgt dat er meer warmte wordt binnengehouden. Deze glassoort wordt nog wel verkocht maar het rendement is met 180 euro per jaar het laagste.

2) HR+ glas; betere coating

In HR+ glas is de spouw gevuld met een edelgas en zorgt voor een betere isolatie. De coating is echter beter dan bij de normale HR variant. Daardoor levert dit glas een rendement op van 220 euro per jaar op de stookkosten. De prijs is gemiddeld 5 euro hoger per vierkante meter

3) HR++ glas

HR++ glas is het glas wat voldoet aan de huidige bouwnorm. Dit glas heeft edelgas zoals argon in de spouw zitten en heeft een extra coating op het glas waardoor de warmte beter binnenshuis blijft. Dit is een glassoort die per vierkante meter ongeveer 75 euro kost. Met deze soort kun je ongeveer 260 euro per jaar besparen op je energierekening.

4) HR+++ glas

Een glassoort die nog verder gaat dan de bouwnorm is het HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd. Dit is een glassoort waarbij gebruik is gemaakt van drie lagen glas die met een coating er tussenin met elkaar verbonden zijn. Deze glassoort heeft het hoogste rendement; 280 euro per jaar bespaar je op de stookkosten. Daar staat echter wel tegenover dat het glas niet zomaar in ieder kozijn kan worden geplaatst; door de dikte maar ook door het gewicht is niet elk kozijn bestand tegen deze glassoort. En is deze soort gelijk ook het duurste die je kunt kopen.

Wat kost dubbelglas met/zonder subsidie?

Benader glaszetters in je regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Het opvragen en vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.